|
کد مطلب: 182831
فيفا تکليف مالکيت پرسپوليس را مشخص مي کند!
تاریخ انتشار : 1394/06/15 16:19:49 نمایش : 2213
منازعه بر سر مالکيت باشگاه پرسپوليس آنقدر کش پيدا کرد تا در نهايت پاي فيفا هم به اين پرونده باز شد.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مديريت باشگاه در اختيار محمد رويانيان بود که خبر رسيد دادگاه مالکيت پرسپوليس را از آن وزارت ورزش دانسته و به باشگاه اين اجازه و اختيار را داده که از اين پس فقط به نام پرسپوليس خوانده شود. همان موقع باشگاه پرسپوليس در نامهاي به رسانهها و از جمله صداوسيما اعلام کرد که از اين پس فقط پرسپوليس بخوانندش.
فکر ميکرديم به آخر داستان رسيدهايم اما گويا اسماعيل وفايي که در تمام اين سالها مدعي اصلي مالکيت باشگاه پرسپوليس بوده، با شکايت به فيفا پرونده را به سمت و سويي ديگر کشانده است. اينکه وفايي چطور خود را مالک پرسپوليس ميداند، ماجرايي است که به چند دهه پيش برميگردد و شايد بهتر است از نو بخوانيمش.
باشگاه پرسپوليس که متعلق به علي عبده بوده، بعد از انقلاب در اختيار بنياد مستضعفان قرار ميگيرد و اين بنياد در سال ۱۳۶۸ تصميم به واگذاري پرسپوليس- که آن موقع پيروزي ناميده ميشد- ميگيرد و باشگاه را تمام و کمال در اختيار سازمان تربيت بدني قرار ميدهد. يک سال بعد سازمان تربيت بدني تصميم ميگيرد در مالکيت و اداره باشگاه، با بخش خصوصي مشارکت کند و شرکت فرهنگي ورزشي پرسپوليس (سهامي خاص) هم در همين سال تشکيل شد. در ۱۶ ارديبهشت سال ۱۳۷۰ شرکت پرسپوليس با مالکيت ۵۱ درصد بخش خصوصي و ۴۹ درصد دولتي- سازمان تربيت بدني- به ثبت رسيد که در اين مشارکت نام اسماعيل وفايي با ۵/۵۰ درصد، حسين منتظر موعود با ۵/۰ درصد و سازمان تربيت بدني با ۴۹ درصد سهم به چشم ميخورد.
قرار ميگذارند که پيروزي مجددا به پرسپوليس تغيير نام بدهد و اين اتفاق در زماني رخ ميدهد که وفايي خارج از کشور بوده. پرسپوليس در روز ۳ اسفند ۱۳۷۰ رسما در سازمان ثبت اسناد و املاک به ثبت ميرسد و البته نام پرسپوليس در داخل پرانتز قيد ميشود و اين ثبت به امضاي سهامداران پرسپوليس يعني عباس انصاريفرد و حسين منتظرموعود ميرسد که آنها هم تمامي اختيارات و حقوق مرتبط را به رييس سازمان تربيت بدني تفويض ميکنند. موسسه جديد پرسپوليس با همان نفرات قبلي و البته بدون حضور وفايي تشکيل و آگهي تاسيس آن هم در همان تاريخ منتشر ميشود که نام پرسپوليس باز هم داخل پرانتز کنار نام پيروزي نوشته شده بوده. بعد از بالا گرفتن دعواي حقوقي در سال ۹۰ و کشيده شدن پرونده به دادگاه سازمان ثبت اسناد در نامهاي خطاب به رياست شعبه ۶ دادگاه عمومي حقوقي مجتمع قضايي شهيد بهشتي تهران رسما اعلام ميکند که موسسه فرهنگي ورزشي پيروزي (پرسپوليس) در اين سازمان به نام موسسه فرهنگي ورزشي پيروزي به ثبت رسيده، نوع حقوقي آن هم سهامي عام بوده و واژه پرسپوليس هم داخل پرانتز قيد شده است.
همين باعث شد وفايي موضوع جعل سند را مطرح و ادعا کند که واژه پرسپوليس به شکل غيرقانوني داخل پرانتز قرار گرفته. با اين حال اما بعد از راي دادگاه، پيروزي دوباره پرسپوليس شد و همه چيز به جاي اولش برگشت. حال آنکه اسماعيل وفايي همچنان خود را مالک باشگاه پرسپوليس ميداند و حتي به فيفا هم شکايت برده است.
مرجع : ايران ورزشي
شکايت از وزارت ورزش و باشگاه پرسپوليس که گويا اطلاعات مربوط به آن هم به اطلاع مسوولان وزارتخانه و باشگاه رسيده. خود وفايي هم اگرچه از ارائه توضيحي در مورد اين شکايت خودداري ميکند اما با اطمينان از رايي ميگويد که براي پرسپوليس و فوتبال ايران سنگين است!
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|